ΕΚΕΙ ΠΟΥ ΜΑΣ ΧΡΩΣΤΟΥΣΑΝ … ΜΑΣ ΣΤΕΛΝΟΥΝ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ

ΕΝΙΑΙΑ

ΕΚΕΙ ΠΟΥ ΜΑΣ ΧΡΩΣΤΟΥΣΑΝ … ΜΑΣ ΣΤΕΛΝΟΥΝ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ

23/9/2024

Αφορμή για την ανακοίνωση μας αποτελεί το περιστατικό που συνέβη την περασμένη Πέμπτη σε συνάδελφό μας ταμία σε κατάστημα της Εθνική Τράπεζας και υποψήφιο της ΕΝΙΑΙΑΣ.

Σε μια τυπική για τα καταστήματα της ΕΤΕ ημέρα, εργαζόταν κανονικά, εκτελούσε με απόλυτη συνέπεια τα καθήκοντά του, εφάρμοζε κατά γράμμα τις οδηγίες της ΕΤΕ κι όμως βρέθηκε στο αστυνομικό τμήμα μετά από μήνυση αγανακτισμένου πελάτη. Βρέθηκε να κατηγορείται και να απειλείται με κράτηση όλο το βράδυ στο τμήμα επειδή αυτό «ορίζει η νομική διαδικασία»… Να σέρνεται ο απλός υπάλληλος στα τμήματα και στα δικαστήρια και όχι η τράπεζα που είναι ο εργοδότης και Ο ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟΣ υπεύθυνος για την ταλαιπωρία και την οργή των πελατών, για την αγανάκτηση και την καθημερινή εξαθλίωση των υπαλλήλων της.

Δεν είναι η πρώτη φορά που συμβαίνει ανάλογο περιστατικό, όμως με αφορμή το συγκεκριμένο κι επειδή η κατάσταση στα καταστήματα της ΕΤΕ γίνεται ολοένα και αφόρητη με τις επιλογές και τις πολιτικές της τράπεζας, νομίζουμε ότι επιτέλους κάποια πράγματα πρέπει να μπουν στη θέση τους.

ΔΕΝ ΑΝΕΧΟΜΑΣΤΕ να είναι μονίμως οι απλοί εργαζόμενοι τα θύματα. Καλούμαστε να πληρώσουμε τη νύφη, ποιοι? Οι ίδιοι που χτυπάμε απλήρωτες υπερωρίες για την τράπεζα, που τις περισσότερες φορές βρισκόμαστε αντιμέτωποι με οργισμένους πελάτες που μπορεί να απειλούν την ασφάλεια και τη ζωή μας, που αξιολογούμαστε με βάση απάνθρωπους στόχους, προκειμένου να μας εξοντώσουν μέχρι να πούμε ότι δεν αντέχουμε άλλο και να πατήσουμε το κουμπάκι της «εθελούσιας εξόδου». 

Μας βάζουν απέναντι στους πελάτες ενώ η τράπεζα τους αντιμετωπίζει με δυσθεώρητα επιτόκια, αδιανόητες προμήθειες για συναλλαγές, με πλειστηριασμούς, ακόμα και με την απαίτηση να αγοράζουν προϊόντα της τράπεζας που δεν αντιστοιχούν στις ανάγκες τους! Είναι λογικό οι απλοί πελάτες να νιώθουν εχθρικά προς την τράπεζα. Άλλωστε η τράπεζα είναι που τους συμπεριφέρεται εχθρικά.

Έχουμε ενημερώσει εγκαίρως και κρούουμε συχνά τον κώδωνα του κινδύνου που ζούμε στα καταστήματα, με τι καταστάσεις ερχόμαστε αντιμέτωποι καθημερινά, ότι δεν προστατευόμαστε από κανέναν. Κι αντί να έχει πάρει η τράπεζα λοιπόν τα απαραίτητα μέτρα για την ασφάλεια των υπαλλήλων της που θέτει καθημερινά σε κίνδυνο, κάνει την πάπια, μας αφήνει καθημερινά ανυπεράσπιστους και έχει και την αξίωση να μας σέρνουν στο αστυνομικό τμήμα λες και είμαστε μαζί όταν αποφασίζονται οι πολιτικές της ή λες και μοιραζόμαστε τα κέρδη της….

Σε ανάλογες περιπτώσεις, κύριοι της Διοίκησης, δε μπορεί να είναι ο υπάλληλος που σέρνεται στα τμήματα και στα δικαστήρια. Και επειδή είμαστε σίγουροι ότι θα βρεθούν καλοθελητές που θα σπεύσουν να δικαιολογήσουν ότι η εργοδοσία υπερασπίστηκε το συνάδελφο, εμείς το λέμε ξεκάθαρα. Η μήνυση κάθε φορά πρέπει να στρέφεται στους ανώτερους, στην διεύθυνση του εκάστοτε καταστήματος, στην περιφερειακή διεύθυνση και σε όσους είναι αυτοί που ορίζουν τις πολιτικές της τράπεζας, όχι σε αυτούς που τις εκτελούν.

 

ΑΠΑΙΤΟΎΜΕ

  • να αναλάβει η τράπεζα ΠΛΗΡΩΣ την ευθύνη για το συγκεκριμένο περιστατικό με τον συνάδελφο ταμία, δεν επιτρέπουμε να σέρνονται συνάδελφοί μας στο τμήμα ή στο δικαστήριο επειδή απλώς έκαναν τη δουλειά τους 
  • να μη διανοηθεί καν η τράπεζα – κατά τον προσφιλή της τρόπο – να «τιμωρήσει» επιπλέον τον συνάδελφό μας με «τυχαίες» μετακινήσεις σε άλλο πόστο «για το καλό του»
  •  να σταματήσει ΤΩΡΑ το απάνθρωπο σύστημα στοχοθεσίας που μας εξοντώνει καθημερινά, αλλά μας βάζει και σε κίνδυνο απέναντι στην οργισμένη πελατεία
  • η τράπεζα να λάβει όλα τα απαραίτητα μέτρα για την ασφάλεια όλων μας στους χώρους δουλειάς

 

ΚΑΝΕΙΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΜΟΝΟΣ ΤΟΥ

ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΝΑ ΣΤΑΘΟΥΜΕ ΑΠΕΝΤΑΝΤΙ ΣΤΙΣ ΕΞΟΝΤΩΤΙΚΕΣ ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ ΤΗΣ ΤΡΑΠΕΖΑΣ ΠΟΥ ΜΑΣ ΓΥΡΝΟΥΝ ΣΤΟ ΜΕΣΑΙΩΝΑ