Επιστολές από εργαζόμενους για συμμετοχή στην ΑΠΕΡΓΙΑ στις 28 Φλεβάρη

 


Συναδέλφισσες, συνάδελφοι,

Αναρτούμε επιστολές από εργαζόμενους του Καταστήματος Θήρας, του Νομαρχιακού Παραρτήματος ΣΥΕΤΕ Ν. Μαγνησίας και εργαζομένων προερχόμενων από το πρόγραμμα του ΙΚΥ για συμμετοχή στην ΑΠΕΡΓΙΑ στις 28 Φλεβάρη.

Έχει πάρει ήδη απόφαση για συμμετοχή στην απεργία η ΟΤΟΕ και σήμερα συνεδριάζει το ΔΣ του ΣΥΕΤΕ για λήψη απόφασης συμμετοχής.

Καλούμε όλους τους συναδέλφους στο δίκτυο και τις υπηρεσίες να συζητήσουν στους χώρους δουλειάς, να οργανώσουν την επιτυχία αυτής της απεργίας!  

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------- 

Στις 28 του Φλεβάρη όλη η Ελλάδα ΑΠΕΡΓΕΙ!

Ένας χρόνος πέρασε από το έγκλημα των Τεμπών και ακόμη να μάθουμε την αλήθεια!

Όλη η Ελλάδα ΑΠΕΡΓΕΙ γιατί οι μισθοί μας δεν φτάνουν πια!

ΑΠΕΡΓΕΙ γιατί τα κέρδη τους είναι πιο σημαντικά από τις ζωές μας!

ΑΠΕΡΓΕΙ γιατί η αλήθεια σε αυτόν τον τόπο δεν λάμπει αλλά κρύβεται πίσω από τα συμφέροντα των λίγων!

ΑΠΕΡΓΕΙ γιατί η πολιτεία, η δικαιοσύνη και τα μέσα ενημέρωσης στήνουν τα δικά τους παιχνίδια αφήνοντας το λαό, που υποτίθεται υπηρετούν, να παλεύει για την επιβίωσή του!

 

Καλούμε και εμείς το Σύλλογό μας και την Ομοσπονδία μας να συμμετέχει στην απεργία!

Να δυναμώσουμε τη φωνή μας!

Να διαμαρτυρηθούμε και να διεκδικήσουμε!

 

Υπάλληλοι του Καταστήματος Θήρας (351)

 

Ανακοίνωση Νομαρχιακού Παραρτήματος ΣΥΕΤΕ Ν. Μαγνησίας

Συναδέλφισσες και συνάδελφοι,

Το τελευταίο διάστημα βρισκόμαστε αντιμέτωποι με ένα διαρκώς διογκώμενο και τεχνητά προκαλούμενο κύμα ακρίβειας.

Χέρι χέρι με την ακρίβεια πηγαίνουν η ουσιαστική απαγόρευση πρόσβασης σε αγαθά όπως ο καθαρός αέρας, το πόσιμο νερό, οι ελεύθερες ακτές και τα βουνά, η κατάργηση του δημοσίου και δωρεάν χαρακτήρα υπηρεσιών όπως η υγεία και η παιδεία.

Παράλληλα, στον εργασιακό χώρο, τα αντεργατική νομοσχέδια που συνεχώς ψηφίζονται από τους ίδιους παραπάνω εμπνευστές δίνουν λαβή στους εργοδότες όλων των εργατών και των υπαλλήλων, για επίθεση σε κάθε εργασιακή κατάκτηση: την κατάργηση του 8ωρου, των επιδομάτων, των βαρέων ανθυγιεινών, την επέκταση του εργασιακού χώρου / χρόνου και στο σπίτι ή τα Σαββατοκύριακα, μέχρι και στο ίδιο το δικαίωμα της απεργίας.

Στην ΕΤΕ αυτό που καθημερινά βιώνουμε είναι το τεράστιο εργασιακό κενό στο δίκτυο των Καταστημάτων από τις συνεχείς εθελούσιες χωρίς αντικατάσταση όσων αποχωρούν. Η πιεστική στοχοθεσία, το πάρτυ με την «ψηφιοποίηση», τις διαρκείς και απροειδοποίητες μεταβολές στην ροή εργασίας (αποσπάσεις, αναπληρώσεις κ.α. ιστορίες καθημερινής τρέλας), μαζί με το σύννεφο της διαπραγμάτευσης του κανονισμού εργασίας, καθιστούν την εργασιακή καθημερινότητά μας ασφυκτική.

Παράλληλα οι μισθοί μας παραμένουν καθηλωμένοι εδώ και περίπου μια δεκαετία, με «μποναμάδες» έκτακτου χαρακτήρα, σε αντίθεση με τις απολαβές των μεγαλοστελεχών και τα υπέρογκα κέρδη που η Τράπεζα καμαρώνει πως πετυχαίνει, με την δική μας εργασία.

Σε όλα τα παραπάνω θεωρούμε ότι πρέπει να δοθεί απεργιακή απάντηση στις 28 Φλεβάρη, μέρα μνήμης για τα θύματα του εγκλήματος των Τεμπών, μέρα απεργίας, μαζί με δεκάδες εργατικά κέντρα και Ομοσπονδίες σε όλη την χώρα.

Συντασσόμαστε με τα δίκαια αιτήματα των αγροτών και τον αγώνα των φοιτητών για τη διασφάλιση της δημόσιας δωρεάν παιδείας.

Καλούμε όλους τους Συλλόγους της τράπεζας να προκηρύξουν απεργία. Καλούμε όλους τους συναδέλφους να δώσουν αγωνιστικό παρόν στις 28 Φλεβάρη.

Το Εργατικό Κέντρο Βόλου έχει προκηρύξει απεργία, που καλύπτει το σύνολο της Μαγνησίας, ηπειρωτικής και νησιών.

 

ΝΟΜΑΡΧΙΑΚΟ ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ ΣΥΕΤΕ ΜΑΓΝΗΣΙΑΣ

----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΙΚΥ

ΑΠΕΡΓΙΑ 28/02/2024

Συνάδελφοι και Συναδέλφισσες,

Ως εργαζόμενοι στην ΕΤΕ, μέσω προγράμματος ΙΚΥ , συμμετέχουμε  και εμείς μαζί με τους συναδέλφους μας  στην απεργία της 28ης Φεβρουαρίου του 2024, διεκδικώντας τα κάτωθι αιτήματα μας:

·         Ένταξη στον κανονισμό εργασίας με την υπογραφή ειδικής επιχειρησιακής σύμβασης

·         Αναγνώριση των ετών προϋπηρεσίας μας

Καθώς υπάρχουν όλες οι προϋποθέσεις για την ικανοποίηση των εν θέματι αιτημάτων:

1.Καθημερινά συνεργαζόμαστε και εκτελούμε τις ίδιες ακριβώς τραπεζικές εργασίες με τους μόνιμους συναδέλφους μας εδώ και μια δεκαετία

2. Αναλαμβάνουμε θέσεις ευθύνης , παράλληλα με την διαρκή μείωση του προσωπικού, χωρίς τα ανάλογα επιδόματα και κλιμάκια

3.Διαθέτουμε όλα τα απαιτούμενα τυπικά προσόντα (πτυχία, μεταπτυχιακά, ξένες γλώσσες, πιστοποιήσεις Η/Υ, πιστοποιήσεις ασφαλιστικών και επενδυτικών προϊόντων) για την κάλυψη των υπαρχουσών αναγκών και την απαιτούμενη εμπειρία

4. Μετά την αρχική δημόσια προκήρυξη πρόσληψης από ΙΚΥ και ΕΤΕ, υποβαλλόμαστε σε διαρκή αξιολόγηση όπως και το ενταγμένο προσωπικό είτε στην ετήσια αξιολόγηση είτε μέσω τεστ είτε μέσω συνεντεύξεων- χωρίς ουσιαστική αλλαγή στην εξέλιξή μας

 

Στηρίζουμε παράλληλα τα αιτήματα για αύξηση μισθών , διατήρηση του υπάρχοντος κανονισμού εργασίας, ένταξη   όλων των εργαζομένων στην συλλογική σύμβαση.