ΤΕΛΟΣ ΠΙΑ ΣΤΗΝ ΑΠΛΗΡΩΤΗ ΔΟΥΛΕΙΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΠΙΑΣΤΗ ΣΤΟΧΟΘΕΣΙΑ – ΥΠΕΡΑΣΠΙΖΟΜΑΣΤΕ ΔΥΝΑΜΙΚΑ ΤΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΜΑΣ

ΕΝΙΑΙΑ

 

ΤΕΛΟΣ ΠΙΑ ΣΤΗΝ ΑΠΛΗΡΩΤΗ ΔΟΥΛΕΙΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΠΙΑΣΤΗ ΣΤΟΧΟΘΕΣΙΑ – ΥΠΕΡΑΣΠΙΖΟΜΑΣΤΕ ΔΥΝΑΜΙΚΑ ΤΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΜΑΣ

29.1.2024

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι,

Η ψηφιοποίηση τρέχει με ιλιγγιώδεις ρυθμούς στην ΕΤΕ «ξηλώνοντας» τους ταμίες από το ένα κατάστημα μετά το άλλο δημιουργώντας tellerless καταστάσεις (γιατί, καταστήματα δεν τα λες!!!) και η τράπεζα πλέον θα λειτουργεί ως επί το πλείστον ψηφιακά, όπως λέγεται.

Όταν όμως αδειάζουν τα ΑΤΜ τα σαββατοκύριακα, όπως έγινε εκ νέου και τούτο το Σαββατοκύριακο λόγω απόδοσης συντάξεων, ο ανθρώπινος παράγοντας, δηλαδή εμείς οι εργαζόμενοι, έρχεται να δώσει τη λύση..  Δεν είναι η πρώτη φορά που καλούνται συνάδελφοι να εφοδιάσουν ΑΤΜ Σάββατα, Κυριακές ή αργίες. Όπως άλλωστε δουλεύουμε μετά το ωράριό μας, αφού έχουμε χτυπήσει την ψηφιακή μας κάρτα, γιατί «η δουλειά δε βγαίνει»… «για να βάλουμε πλάτη όλοι μας»…

Που είναι όμως η περιβόητη διασφάλιση της αποσύνδεσης του εργαζόμενου μετά το ωράριο, πόσο μάλλον στις αργίες; Πως διασφαλίζεται το ωράριο μας που, θεωρητικά μόνο, είναι κατοχυρωμένο από συλλογικές συμβάσεις, τη στιγμή που οι πιέσεις που δεχόμαστε να συνεχίσουμε να δουλεύουμε μετά τη λήξη του είναι καθημερινές;  

Την ίδια ώρα η ατομική στοχοθεσία γίνεται κανόνας, τα  excel που έχουμε να συμπληρώσουμε με την «παραγωγή» της ημέρας έχει γίνει κανονικότητα. Οι ομαδικοί στόχοι γίνονται ατομικοί πολλές φορές και επειδή ένας εργαζόμενος στελεχώνει μόνος του μία υπηρεσία, αφού κάθε χρόνο εγκαταλείπουν το καράβι της Εθνικής όλο και περισσότεροι με εθελούσια έξοδο.

Η απεργία της 28 Φλεβάρη να μας βρει όλους στο δρόμο.

Να αγωνιστούμε για όλα αυτά που ζούμε καθημερινά στο δίκτυο και τις κεντρικές υπηρεσίες. Για την εντατικοποίηση, για τους μισθούς μας, για να μην περάσουν αντιδραστικές αλλαγές στον κανονισμό εργασίας.

Η ΕΝΙΑΙΑ θα προτείνει στο ερχόμενο ΔΣ ο ΣΥΕΤΕ να πάρει απόφαση για απεργία στις 28 Φλεβάρη, στην οποία ήδη έχουν πάρει αποφάσεις για συμμετοχή αρκετά Εργατικά Κέντρα, όπως το Εργατικό Κέντρο Αθήνας, Αμαλιάδας, Άρτας, Ζακύνθου, Ημαθίας «Γιώργος Βουτυράς», Ιωαννίνων, Θεσπρωτίας, Κέρκυρας, Κεφαλονιάς – Ιθάκης, Λαμίας, Λάρισας, Λαυρίου, Παλλεσβιακό, Πάτρας και Φωκίδας.

 

Καλούμε ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΣΥΛΛΟΓΟΥΣ που δραστηριοποιούνται στην ΕΤΕ να αναλάβουν τις ευθύνες τους και να προκηρύξουν 24ωρη Πανελλαδική απεργία για τις 28 Φλεβάρη.

 

τηλέφωνα: 6973419392, 6951845378