ΑΥΤΟΙ REBRANDάρουν… ΕΜΕΙΣ ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ ΑΥΞΗΣΕΙΣ ΣΤΟΥΣ ΜΙΣΘΟΥΣ ΜΑΣ

                                                                                    

ΕΝΙΑΙΑ


ΑΥΤΟΙ REBRANDάρουν… ΕΜΕΙΣ ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ ΑΥΞΗΣΕΙΣ ΣΤΟΥΣ ΜΙΣΘΟΥΣ ΜΑΣ

Οι εργαζόμενοι κι οι εργαζόμενες στην ΕΤΕ έχουν ήδη προσφέρει πολλά στην τράπεζα, δε χρειαζόταν η επιστολή του διευθύνοντος συμβούλου για να το επιβεβαιώσει. Γνωρίζουμε πολύ καλύτερα απ' τον ίδιο πόσες ώρες απλήρωτες έχουμε αφιερώσει για να πετύχουν το «εντυπωσιακό επενδυτικό ενδιαφέρον που οδήγησε σε υπερκάλυψη της προσφοράς κατά 8 φορές» στην αποεπένδυση του ΤΧΣ.

Είμαστε εμείς αυτοί που καλούμαστε μες στην άχαρη καθημερινότητα στα καταστήματα της τράπεζας να εξυπηρετούμε ταυτόχρονα 2 και 3 ραντεβού, να πουλάμε τα προϊόντα της ΕΤΕ ταυτόχρονα με τις συναλλαγές στο ταμείο, να δουλεύουμε ένας για πέντε λόγω της συρρίκνωσης του δικτύου και της μείωσης προσωπικού. Εμείς που χάσαμε επιδόματα λόγω κατάργησης θέσεων, που χάνουμε εισοδήματα λόγω των σκληρών μέτρων εργοδοσίας και κυβερνήσεων. Οι εργαζόμενοι στην τράπεζα που με τόσες τυμπανοκρουσίες καλούμαστε να παρακολουθήσουμε την παρουσίαση της νέας εταιρικής εικόνας (το rebranding) την ίδια ώρα που θα κλείνουμε ταμείο ή θα βρισκόμαστε σε teams για να απολογηθούμε για τους στόχους, ζούμε χρόνια τώρα την απαξίωση του κόπου μας, τις αλλεπάλληλες μεταθέσεις και αποσπάσεις για να καλυφτούν κενά και πάει λέγοντας.

Δουλεύουμε σε αυτή την τράπεζα που σύμφωνα με στοιχεία της ίδιας της Ένωσης Ελληνικών τραπεζών,  οι ετήσιες αμοιβές των μελών του ΔΣ του Ομίλου για το 2022 ανέρχονται στα 1.492.353 ευρώ ενώ οι αντίστοιχες μέσες αμοιβές των εργαζομένων ανέρχονται στα 40.848 ευρώ. Δουλεύουμε σε μία από τις 4 συστημικές τράπεζες, αυτές που ευθύνονται για τους 16.000 νέους πλειστηριασμούς που θα γίνουν το επόμενο διάστημα. Σε μια από αυτές τις επιχειρήσεις που ευθύνονται για το ότι η αποχώρηση του Ελληνικού Δημοσίου από τη μετοχική τους σύνθεση συνοδεύεται από τη χασούρα τουλάχιστον 40δις ευρώ για το Δημόσιο…

Είναι τουλάχιστον υποκρισία λοιπόν, σε μια τέτοια πραγματικότητα και καθημερινότητα, να υπάρχουν ακόμη φωνές (είτε προέρχονται από την ίδια τη Διοίκηση και τα στελέχη είτε από συνδικαλιστικές και πολιτικές παρατάξεις που επικαλούνται τον ρεαλισμό...) που μας καλούν να βάλουμε κι άλλο πλάτη, να κάνουμε υπομονή, να αποδεχτούμε κι άλλη μείωση προσωπικού. Αυτές τις μέρες λήγει η νέα εθελούσια που θα διώξει εκατοντάδες συναδέλφους την ώρα που οι προσλήψεις δεν είναι καν 50 για το Δίκτυο.

Είναι οι ίδιες δυνάμεις που στην πρόσφατη Γενική συνέλευση του ΣΥΕΤΕ - αλλά και στη συνεδρίαση του Γενικού συμβουλίου της ΟΤΟΕ που ακολούθησε - απέρριψαν την πρόταση της ΕΝΙΑΙΑΣ για κήρυξη 24ωρης απεργίας στις 15 Δεκέμβρη με αιτήματα την ΑΥΞΗΣΗ ΤΟΥ ΜΙΣΘΟΥ ΜΑΣ, την ΕΝΑΝΤΙΩΣΗ ΣΤΗ ΣΥΡΡΙΚΝΩΣΗ ΤΟΥ ΔΙΚΤΥΟΥ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΝΕΕΣ ΕΘΕΛΟΥΣΙΕΣ, την ΠΡΟΣΛΗΨΗ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ 500 ΝΕΩΝ ΣΥΝΑΔΕΛΦΩΝ, την ΕΝΑΝΤΙΩΣΗ ΣΤΗΝ ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΒΑΣΙΚΩΝ ΜΑΣ ΚΑΤΑΚΤΗΣΕΩΝ ΠΟΥ ΠΡΟΚΥΠΤΟΥΝ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟ ΕΡΓΑΣΙΑΣ.

Συνάδελφοι,
Οι εργοδότες δεν έχουν κανέναν όφελος να ενδιαφερθούν για τα λαϊκά νοικοκυριά, τη λαϊκή κατοικία, το εισόδημα των υπαλλήλων τους ή την προσπάθεια που κάνουμε όλοι προκειμένου να τα βγάλουμε πέρα με την τρομακτική ακρίβεια σε όλα τα βασικά είδη λαϊκής κατανάλωσης. Το οικονομικό τους συμφέρον είναι άκρως αντίθετο από το δικό μας. Συνεπώς εκείνοι  θα εξακολουθούν ολοένα και πιο σκληρά να επιτίθενται στα δικαιώματά μας για να βγάζουν ακόμη μεγαλύτερα κέρδη.

Στόχος της τράπεζας μέσω του Κανονισμού είναι να καταργήσει το βαθμολόγιο, να συνδέσει (θεσμικά πλέον) το εισόδημα με την παραγωγικότητα, να περάσει στη ζούλα πάγιες επιδιώξεις της σχετικά με την αξιολόγηση, τα καθήκοντα και τις υποχρεώσεις των εργαζομένων, τη συνδικαλιστική δράση, τον τρόπο προσλήψεων και απολύσεων, το ωράριο κλπ.

Όλα αυτά θα επιχειρούνται από την ΕΤΕ είτε με πλειοψηφία δημοσίου είτε με ιδιώτες επενδυτές, όσο οι ίδιοι οι εργαζόμενοι και ο λαός δεν οργανώνεται για να αντιπαλέψει αυτή την επίθεση. Και φυσικά θα παρατηρούμε ολοένα και συχνότερα ο λαός να γίνεται το μόνιμο υποζύγιο χρηματοδοτώντας από το υστέρημά του μέσω του κρατικού προϋπολογισμού τις αναδιατάξεις και τα κέρδη των επιχειρηματικών ομίλων.

 Σήμερα λοιπόν χρειάζεται οργανωμένος αγώνας:

  • Για αύξηση του μισθού μας κατά 10%, προκειμένου να ανταπεξέλθουμε στην ακρίβεια.
  • Ενάντια στις εθελούσιες και τις απολύσεις. Προσλήψεις τώρα τουλάχιστον 500 εργαζομένων με σταθερή και μόνιμη δουλειά. Ένταξη ΟΛΩΝ των εργαζομένων στον κανονισμό εργασίας (ειδικοί συνεργάτες, επινοικιασμένη εργασία, ΙΚΥ, συνεταιριστικές κλπ).
  • Για να μην περάσουν οι αντεργατικές επιδιώξεις της Διοίκησης μέσω της αλλαγής των άρθρων του Κανονισμού.
  • Για προστασία της εργατικής και λαϊκής κατοικίας και περιουσίας με απαγόρευση των πλειστηριασμών και των κατασχέσεων.

 

ΜΕ ΑΥΤΑ ΤΑ ΑΙΤΗΜΑΤΑ Η ΕΝΙΑΙΑ ΠΑΙΡΝΕΙ ΤΗΝ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΚΑΙ ΚΑΛΕΙ ΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ

ΣΕ ΓΕΝΙΚΕΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΕΙΣ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΩΝ, ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΕΙΣ Ε.Α.Κ., ΣΥΣΚΕΨΕΙΣ ΚΑΙ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΕΙΣ.


ΔΕΝ ΚΑΝΟΥΜΕ ΠΙΣΩ ΑΠΟ ΤΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΜΑΣ
ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ ΖΩΗ ΚΑΙ ΔΟΥΛΕΙΑ ΜΕ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ