ΨΗΦΙΣΜΑ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΟ ΛΑΟ ΤΗΣ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΗΣ

 


ΨΗΦΙΣΜΑ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΟ ΛΑΟ ΤΗΣ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΗΣ

 

Για πάνω από έναν μήνα βλέπουμε να εξελίσσεται το μακελειό στη Γάζα, που πλέον επεκτείνεται και στη Δυτική Όχθη, με τον κίνδυνο για γενικευμένη κλιμάκωση να απειλεί όλους τους λαούς της περιοχής.

 

O παλαιστινιακός λαός εδώ και δεκαετίες βιώνει μια πραγματική γενοκτονία, με εκατόμβες νεκρών, με κατοχή εδαφών, φυλακίσεις, βασανισμούς. Το κράτος του Ισραήλ με τη στήριξη ΗΠΑ - ΝΑΤΟ - ΕΕ, παραβιάζοντας ακόμα και αποφάσεις του ΟΗΕ, επεκτείνει την κατοχή, κρατάει σε καθεστώς φυλακής 2.000.000 Παλαιστίνιους στη Λωρίδα της Γάζας, χτίζει παράνομους εποικισμούς, παίρνοντας τη γη, το νερό και άλλους φυσικούς πόρους.

 

Θύμα αυτής της κατάστασης είναι και ο λαός του Ισραήλ που, όπως έδειξαν και οι πρόσφατες εξελίξεις, βιώνει τις επιπτώσεις αυτής της βάρβαρης πολιτικής, μετρώντας και αυτός τα δικά του θύματα.

 

Οι μεγαλειώδεις διαδηλώσεις αλληλεγγύης στον παλαιστινιακό λαό αποδεικνύουν τα αντανακλαστικά του ελληνικού, αλλά και των λαών όλου του κόσμου.

Καταδικάζουμε τη στήριξη της κυβέρνησης της ΝΔ, καθώς και των άλλων αστικών κομμάτων στα σχέδια ΗΠΑ - ΝΑΤΟ - Ισραήλ για την περιοχή, που εμπλέκουν όλο και πιο βαθιά τη χώρα μας στους επικίνδυνους σχεδιασμούς.

 

Ο Παλαιστινιακός λαός έχει δικαίωμα να ζει σε πατρίδα ελεύθερη και ανεξάρτητη στα σύνορα του 1967, με πρωτεύουσα την Ανατολική Ιερουσαλήμ, νοικοκύρης στον τόπο του.

-         Να επιστρέψουν όλοι οι Παλαιστίνιοι πρόσφυγες στις εστίες τους και άμεση απελευθέρωση όλων των πολιτικών κρατουμένων

-         Να αποσυρθεί η φρεγάτα «ΨΑΡΑ» από την περιοχή και να παύσει κάθε διευκόλυνση προς τις ΗΠΑ και το Ισραήλ

-         Να σταματήσει κάθε οικονομική - πολιτική - στρατιωτική συνεργασία με το κράτος - δολοφόνο του Ισραήλ

-         Να σταματήσουν οι βομβαρδισμοί των νοσοκομείων και να εξασφαλιστεί η ασφαλής απομάκρυνση και μεταφορά των ασθενών και του προσωπικού