ΟΛΟΙ ΣΤΗ ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΤΟΥ ΣΥΕΤΕ

 

ΕΝΙΑΙΑ

                                                17/11/2023

ΟΛΟΙ ΣΤΗ ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΤΟΥ ΣΥΕΤΕ ΓΙΑ ΝΑ ΟΡΓΑΝΩΣΟΥΜΕ ΤΗΝ ΠΑΛΗ ΜΑΣ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗ ΜΕΙΩΣΗ ΤΩΝ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΩΝ ΜΑΣ! ΚΑΤΑΨΗΦΙΖΟΥΜΕ ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟ

Η πίεση και η εντατικοποίηση στο χώρο εργασίας στο Δίκτυο και σε κεντρικές υπηρεσίες, οι απλήρωτες υπερωρίες, ο «τραμπουκισμός» ανώτερων στελεχών, οι απειλές για αλλαγή του Κανονισμού με δυσχερέστερους όρους, το κλείσιμο των καταστημάτων, η για ακόμη μια φορά επικείμενη "εθελούσια", οι ατελείωτες μετακινήσεις και αποσπάσεις για να καλυφθούν κενά, οι άπιαστοι στόχοι και φυσικά η συρρίκνωση του εισοδήματός μας είναι η καθημερινότητα των απλών εργαζομένων στην ΕΤΕ. Ολοένα και δυσκολεύει η ζωή μας, ολοένα και μεγαλώνουν οι απαιτήσεις της Διοίκησης.

Σε αυτή την καθημερινότητα προστίθενται και τα καθημερινά προβλήματα που προκύπτουν από τις πολιτικές της Κυβέρνησης και την αντεργατική της πολιτική που με την όχι πάντα σιωπηρή συναίνεση των άλλων αστικών κομμάτων μεθοδεύουν την ισχυροποίηση των μεγάλων επιχειρήσεων, των τραπεζικών ιδρυμάτων (και της ΕΤΕ) αψηφώντας τις πραγματικές ανάγκες των οικογενειών μας. Η ακρίβεια σε βασικά είδη σπάει κόκκαλα, οι απειλές γενίκευσης μια πολεμικής σύρραξης στην περιοχή φέρνουν αρνητικές συνέπειες και στο λαό της χώρας μας.

ΜΕ ΤΕΤΟΙΕΣ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ, ΜΕ ΜΙΑ ΤΕΤΟΙΑ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΟΤΗΤΑ ΘΑ ΠΕΡΙΜΕΝΕ ΚΑΝΕΙΣ ΤΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΜΑΣ ΝΑ ΕΧΕΙ ΦΕΡΕΙ ΤΑ ΠΑΝΩ ΚΑΤΩ. ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ ΚΑΝΕΝΑ ΛΟΓΟ ΝΑ ΥΠΕΡΨΗΦΙΣΟΥΜΕ ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟ μιας πλειοψηφίας που μένει παρατηρητής στην επίθεση που δεχόμαστε. Χρειάζεται ΟΡΓΑΝΩΣΗ κι ΑΓΩΝΑΣ. Χρειάζεται ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΗ για να καλυφθούν οι ανάγκες μας.

Η ΕΝΙΑΙΑ επαναφέρει το αίτημα που έχει επανειλημμένα καταθέσει στο ΣΥΕΤΕ για ΕΠΑΝΑΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΣΗ της επιχειρησιακής μας σύμβασης ΜΕ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΕΣ ΑΥΞΗΣΕΙΣ ΣΤΟ ΜΙΣΘΟ για ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ. Αυξήσεις που να ανταποκρίνονται στον αυξημένο πληθωρισμό, στην ακρίβεια, στις αυξημένες υποχρεώσεις. ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ ΤΩΡΑ ΑΥΞΗΣΗ 10% στο μισθό και όχι pass, vouchers και πόντους go4more. Είναι κοροϊδία να επαναπαυόμαστε με τις "οικειοθελείς" παραχωρήσεις των ψίχουλων που μας πετάει η τράπεζα για να μας χρυσώσει το χάπι της ακρίβειας και της φοροληστείας. Τα 400 και 700 ευρώ σε go4more έφυγαν στο πρώτο δεκαήμερο. Μετά πώς θα καλύπτουμε τα έξοδα;;;

Έχουμε ανάγκη από έναν απολογισμό και κυρίως ένα ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΜΟ ΔΡΑΣΗΣ που θα έκανε λόγο για πραγματική υπεράσπιση των εργασιακών μας δικαιωμάτων και θα μετρούσε αποτελέσματα, που θα έβαζε STOP στον εργασιακό μεσαίωνα που κυριαρχεί πια και στο χώρο μας με ατελείωτη εντατικοποίηση και ένταση που φτάνει πολλούς από εμάς στα όρια της αντοχής μας. Η διοίκηση έρχεται με τρομακτικές απαιτήσεις για την αλλαγή άρθρων του Κανονισμού. Στόχο έχει την κατάργηση του βαθμολογίου, τη σύνδεση μισθού με παραγωγικότητα, τη μείωση των δικαιωμάτων μας. Ένας τέτοιος ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΕΡΑΣΕΙ!

Χρειαζόμαστε ένα προγραμματισμό δράσης που θα είχε σαν αποτέλεσμα να μην κλείνουν το ένα κατάστημα μετά το άλλο, να μην αναγκάζονται συνάδελφοί μας να φεύγουν με εθελούσια – απόλυση λόγω της αυξανόμενης εντατικοποίησης. Έναν απολογισμό που θα ήταν συνέπεια δράσεων που βάζουν φρένο στη μείωση προσωπικού και που μαχητικά διεκδικούν πρόσληψη μόνιμου προσωπικού με εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα ίδια για όλους.

 

ΔΕ ΔΙΝΟΥΜΕ ΕΝΤΟΛΗ «ΕΝ ΛΕΥΚΩ» ΝΑ ΣΥΝΕΧΙΣΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΡΟΤΑ

ΠΑΙΡΝΟΥΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΘΕΣΗ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΜΑΣ -

 ΟΛΟΙ ΣΤΗ ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΣΤΙΣ 18 ΝΟΕΜΒΡΗ ΓΙΑ ΝΑ ΠΑΡΟΥΜΕ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΕΣ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ