ΟΤΑΝ ΜΠΑΙΝΕΙ ΤΟ ΔΙΛΗΜΜΑ ΤΑ ΚΕΡΔΗ ΤΟΥΣ Ή ΟΙ ΖΩΕΣ ΜΑΣ, ΑΠΑΝΤΑΜΕ: ΟΙ ΖΩΕΣ ΜΑΣ

 ΕΝΙΑΙΑ

 9/6/2023

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι,

το βαρέλι φαίνεται ότι δεν έχει πάτο. Η εντατικοποίηση στα καταστήματα, αλλά και στις υπηρεσίες της διοίκησης φτάνει στο απροχώρητο. Οι συνάδελφοι αποφασισμένοι φωνάζουμε ΩΣ ΕΔΩ!

Η πολιτική της διοίκησης για στοχοθεσία και πλήρη εντατικοποίηση μας βρίσκει

ΞΕΚΑΘΑΡΑ ΑΠΕΝΑΝΤΙ!

Η κεντροποίηση των εργασιών, τελικά μόνο φόρτο εργασίας μπορεί να επιφέρει τη στιγμή που το προσωπικό παραμένει ίδιο ή και μειούμενο. Καταρχάς, στις υπηρεσίες της διοίκησης οι εργαζόμενοι καλούνται να βγάλουν δουλειά 20πλάσια από αυτή που έκαναν, ενώ παραμένουν οι ίδιοι σε αριθμό. Κατά δεύτερον, στα καταστήματα μια εργασία που μπορούσε να γίνει σε κάποια ώρα, θέλει τώρα το διπλάσιο χρόνο για να διεκπεραιωθεί.   

Το πρόγραμμα «ΣΠΙΤΙ ΜΟΥ», με το οποίο η κυβέρνηση ΝΔ μοιράζει φρούδες ελπίδες στα νέα ζευγάρια που θέλουν να ξεκινήσουν με όνειρα τη ζωή τους, και οι χιλιάδες αιτήσεις που έγιναν, ξεζουμίζουν τους συναδέλφους στα καταστήματα και τις υπηρεσίες στα εγκριτικά κέντρα. Έφτασε στο σημείο η Διοίκηση της ΕΤΕ να μας βάλει «κοντέρ» για να μετράει την αποδοτικότητά μας!

Τα teams «χτυπάνε» όλη μέρα, ακόμα και μετά το τέλος του ωραρίου, «αψηφώντας» το πολυδιαφημιζόμενο «δικαίωμα στην αποσύνδεση».

Στα καταστήματα η paperless διαδικασία των επιβεβαιωτικών εγγράφων έχει αποδειχθεί πολύ πιο χρονοβόρα από την προηγούμενη, παρόλο που η διοίκηση διατυμπανίζει ότι είναι για την καλύτερη και ταχύτερη εξυπηρέτηση.

Με τη νέα εφαρμογή των ραντεβού στα καταστήματα, οι πελάτες βρίσκουν ραντεβού πιο γρήγορα, αλλά πρέπει να εξυπηρετηθούν από τον ίδιο αριθμό εργαζομένων, δλδ στην καλύτερη περίπτωση 1 (!) εργαζόμενος.  Συχνό το φαινόμενο να πέφτουν 2 και 3 ραντεβού την ίδια ώρα, τα οποία καταλήγουν στο ίδιο άτομο!

Το αποτέλεσμα είναι οι πελάτες είτε να μην εξυπηρετούνται τελικά και σε αρκετές περιπτώσεις εμείς οι εργαζόμενοι να γινόμαστε αποδέκτες παραπόνων και εκνευρισμού. Είτε ο εργαζόμενος να γίνεται λάστιχο μέσα στο ωράριο εργασίας και να αναγκάζεται πολύ συχνά να εργάζεται και πέραν αυτού. Αναγκαζόμαστε να «χτυπάμε» την ψηφιακή κάρτα εργασίας στο υποτιθέμενο τέλος του ωραρίου και να καθόμαστε ατελείωτες ώρες απλήρωτης υπερωρίας. Έτσι λειτουργεί στην καθημερινότητά μας η πολυδιαφημισμένη ψηφιακή κάρτα, μία ακόμα διάταξη του νόμου Χατζηδάκη, που από κοινού ψήφισαν ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ, πανηγυρίζοντας για την καινοτομία!

Όλα αυτά ένα στόχο μπορεί να έχουν: τη φυσική εξόντωσή μας! Κάθε μέρα είναι και χειρότερα: συνάδελφοι που δεν προλαβαίνουμε να σηκώνουμε τα τηλέφωνα, που δεν προλαβαίνουμε να κάνουμε ούτε ένα στοιχειώδες διάλειμμα! Να «μαζευτεί» ΤΩΡΑ η Διοίκηση και τα στελέχη της! 

Και επειδή οι εργαζόμενοι έχουμε μνήμη, τα παραπάνω στηρίζονται σε  νόμους που πέρασαν με την τωρινή και τις προηγούμενες κυβερνήσεις, όπως ο νόμος Χατζηδάκη που άνοιξε το δρόμο για 10ωρη εργασία. Αλλά και τα υπόλοιπα  κόμματα ως ψευτο-αντιπολίτευση στήριξαν αυτά τα αντεργατικά νομοσχέδια, ο ΣΥΡΙΖΑ ψηφίζοντας το 50% των νομοσχεδίων της ΝΔ, το ΠΑΣΟΚ/ΚΙΝΑΛ το 70%!

ΝΔ – ΣΥΡΙΖΑ – ΠΑΣΟΚ/ΚΙΝΑΛ με τους νόμους τους με όχημα τη Διοίκηση της ΕΤΕ έχουν την απόλυτη ευθύνη για όσα ζούμε καθημερινά στα καταστήματα και τις κεντρικές υπηρεσίες.

ΟΤΑΝ ΜΠΑΙΝΕΙ ΤΟ ΔΙΛΗΜΜΑ ΤΑ ΚΕΡΔΗ ΤΟΥΣ  Ή ΟΙ ΖΩΕΣ ΜΑΣ,

ΑΠΑΝΤΑΜΕ: ΟΙ ΖΩΕΣ ΜΑΣ

Καλούμε όλους τους συναδέλφους να υπερασπιστούμε τα εργασιακά μας δικαιώματα και το ωράριο και να καταγγέλλουν τυχόν παραβάσεις, έτσι ώστε ως ΕΝΙΑΙΑ να παρεμβαίνουμε  σε Διοίκηση και ΣΕΠΕ.

Καλούμε το ΣΥΕΤΕ για άμεσες παρεμβάσεις, όπου υπάρχουν καταγγελίες από συναδέλφους.

 

ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ ΑΜΕΣΑ ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΜΕ ΣΤΑΘΕΡΕΣ ΣΧΕΣΕΙΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΜΕ ΠΛΗΡΗ ΕΡΓΑΣΙΑΚΑ ΚΑΙ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ