ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΡΑΤΙΚΟΠΟΙΗΣΗ – ΕΘΝΙΚΟΠΟΙΗΣΗ ΤΩΝ ΤΡΑΠΕΖΩΝ

 

ΕΝΙΑΙΑ

                                                                                                                        23/3/2023

 

ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΡΑΤΙΚΟΠΟΙΗΣΗ – ΕΘΝΙΚΟΠΟΙΗΣΗ ΤΩΝ ΤΡΑΠΕΖΩΝ

 

Με αφορμή την ανακοίνωση μιας – κατά τα λεγόμενά τους – αντικαπιταλιστικής κίνησης που ήρθε στα mail μας, δε συγκρατηθήκαμε αυτή τη φορά και θέλουμε να σχολιάσουμε τα εξής:

α. Για τους συγκεκριμένους αντικαπιταλιστές, οι τράπεζες είναι «ιδρύματα κοινής ωφέλειας...»,όπως η υγεία, η παιδεία, το νερό κι η ενέργεια. Σύμφωνα με αυτούς, οι τράπεζες δηλαδή θα μπορούσαν να επιτελούν και κοινωνικό έργο!

β. Τι θέλουν αυτοί οι αντικαπιταλιστές; Μήπως να γίνουν κρατικό μονοπώλιο οι τράπεζες; Όπως η DeutscheBank για παράδειγμα; Το ΤΧΣ τους κάνει ή μήπως καλύτερο το ιταλικό κρατικό μονοπώλιο της HellenicTrain στις μεταφορές; Γιατί, καλά πήγε κι αυτό…

γ. Επειδή μας είπαν ότι είναι και αδιάφορο το ΠΑΜΕ, ας μας πουν: Που ακριβώς βρίσκονται αυτοί οι αντικαπιταλιστές όταν το ΠΑΜΕ είναι έξω από τα funds κάθε εβδομάδα και ακυρώνει πλειστηριασμούς; Στις κινητοποιήσεις στη DoValue πάντως δεν τους συναντήσαμε ποτέ... Στα δικαστήρια ο συνάδελφος Βάλσαμος Συρίγος (Γεν. Γραμματέας της Ομοσπονδίας Οικοδόμων Ελλάδας και μέλος της Γραμματείας του ΠΑΜΕ) είναι που σέρνεται για τις κινητοποιήσεις ενάντια σε πλειστηριασμούς... Μήπως είναι αδιάφορο το ΠΑΜΕ για το ρόλο των τραπεζών κι εκεί;

δ. Ποιο κράτος και ποια κυβέρνηση ακριβώς θα εφαρμόσει την εθνικοποίηση των τραπεζών συμφώνα με αυτούς τους αντικαπιταλιστές; Περιμένουμε με αγωνία να μάθουμε σε επόμενη ανακοίνωσή τους την απάντηση.