ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ ΑΚΟΜΑ ΠΙΟ ΑΠΟΦΑΣΙΣΤΙΚΑ!

 

ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ ΑΚΟΜΑ ΠΙΟ ΑΠΟΦΑΣΙΣΤΙΚΑ!

17/3/2023

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι,

Χαιρετίζουμε τους χιλιάδες απεργούς που διαδήλωσαν και χτες στο κέντρο της Αθήνας και σε όλες τις πόλεις της Ελλάδας. Όλους τους εργαζόμενους, τους μαθητές, τους φοιτητές, τους αυτοαπασχολούμενους που βροντοφώναξαν ότι «το έγκλημα στα Τέμπη δε θα ξεχαστεί, όλων των νεκρών θα γίνουμε φωνή». Οι μαζικές απεργιακές κινητοποιήσεις για ακόμη μια φορά έδειξαν ότι οι ανάγκες των εργαζομένων δεν μπαίνουν πάνω από το κέρδος των λίγων. Δεν είμαστε διατεθειμένοι να επιτρέψουμε να ξεχαστούν ή να συγκαλυφθούν οι αιτίες του δυστυχήματος και ταυτόχρονα απαιτούμε σύγχρονες, ασφαλείς και φτηνές μαζικές μεταφορές.

Χαιρετίζουμε τους χιλιάδες απεργούς και στην ΕΤΕ, που αψήφησαν τις πιέσεις της διοίκησης και απέργησαν μαζικά. Τις τελευταίες μέρες πύκνωναν οι πιέσεις από την εργοδοσία να δηλωθεί από τους ίδιους τους εργαζόμενους στο SAP η απεργία. Σε άλλους έλεγαν να το δηλώσουν την ίδια μέρα στο σύστημα, σε άλλους από την προηγούμενη.

Συνάδελφοι, η απεργία στις 8 Μάρτη είχε μεγάλη επιτυχία και «έτσουξε» τους εργοδότες. Κυβέρνηση και εργοδοσία πήραν μέτρα για να τη σαμποτάρουν. Τα ΜΜΕ λαλίστατοι, όπως πάντα έβγαζαν την απεργία της ΑΔΕΔΥ παράνομη, οι εργοδότες ελεγκτικής εταιρείας ενημέρωναν τους εργαζόμενους ότι δεν μπορούν να απεργήσουν, γιατί δήθεν δεν είχε σταλεί αρμοδίως η προκήρυξη της απεργίας, οι σταθμοί του ΜΕΤΡΟ παρέμεναν κλειστοί σε όλο το κέντρο της Αθήνας, για να δυσκολευτούν ακόμα περισσότερο οι απεργοί. Και στην Εθνική τράπεζα χρησιμοποίησαν το … «μηχανογραφικό σύστημα» .

Όμως, οι εργαζόμενοι στην ΕΤΕ αποδείξαμε ότι δεν τσιμπάμε σε τέτοιες κουτοπονηριές. Η απεργία δεν είναι υποχρεωτικό να δηλώνεται εγγράφως σε κανέναν εργοδότη. Το πώς θα δηλώνεται η απεργία από τις υπηρεσίες της τράπεζας είναι ζήτημα που πρέπει να απασχολεί την τράπεζα και όχι τον εργαζόμενο.

Η ΕΝΙΑΙΑ έχει ξανατοποθετηθεί δημόσια και με παρέμβαση στη Διοίκηση σε προηγούμενη απεργία, που τέθηκε το ζήτημα, ότι σε νόμιμα προκηρυγμένη απεργία, όπως η χθεσινή και οι προηγούμενες, κανείς εργαζόμενος δεν υποχρεούται να το δηλώνει σε κανένα μηχανογραφικό σύστημα. Και ας αφήσουν τα σάπια… ας αλλάξουν το μηχανογραφικό τους σύστημα. Ένα όπλο είναι στα χέρια των εργοδοτών που το στρέφουν κατά του δικαιώματος μας στην απεργία.  

 

Συνεχίζουμε πιο αποφασιστικά με νέο συλλαλητήριο των συνδικάτων ενάντια στο νέο νομοσχέδιο για την ιδιωτικοποίηση του νερού

τη Δευτέρα 20 Μάρτη στο Σύνταγμα στις 7μμ.

και σύσκεψη συνδικάτων και ομοσπονδιών την Τετάρτη 22 Μάρτη στο γήπεδο του Σπόρτιγκ

Οι ιδιωτικοποιήσεις του νερού, των συγκοινωνιών, των τρένων, τμημάτων νοσοκομείων (βλέπε παιδοογκολογικό Παίδων) είναι κομμάτια του ίδιου πάζλ. Όλες οι κυβερνήσεις ΝΔ-ΣΥΡΙΖΑ-ΠΑΣΟΚ συναγωνίστηκαν ποια θα ενώσει καλύτερα τα κομμάτια του για το συμφέρον των μεγαλοεφοπλιστών, των τραπεζιτών, των μεγαλοκλινικαρχών.

Δε θα επιτρέψουμε να μετατραπεί σε εμπόρευμα η ζωή μας