ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΣΥΕΤΕ

ΕΝΙΑΙΑ

 

ΚΑΛΟΥΜΕ ΣΕ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΤΗ ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΤΟΥ ΣΥΕΤΕ

ΚΑΙ ΚΑΤΑΨΗΦΙΣΗ ΤΟΥ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟΥ ΚΑΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΥ ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΥ

                                                                                                                                                      

                   4/11/2022

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι,

 

Καλούμε όλους τους εργαζόμενους να συμμετέχουμε μαζικά στη γενική συνέλευση του ΣΥΕΤΕ στις 5 Νοέμβρη και να καταψηφίσουμε το διοικητικό και οικονομικό απολογισμό της πλειοψηφίας.

Να πάρουμε όλοι και όλες το λόγο, να φωνάξουμε ότι δεν πάει άλλο αυτή η κατάσταση στα καταστήματα και στις υπηρεσίες, όλα αυτά που συζητάμε στα πηγαδάκια. Ότι δεν πάει άλλο η κατάσταση από τη μία με την ακρίβεια και από την άλλη με τις παραινέσεις της κυβέρνησης για μείωση της κατανάλωσης ενέργειας τις ώρες αιχμής.

 

Να αποφασίσουμε όλοι μαζί ότι αυτή η απεργιακή κινητοποίηση στις 9 Νοέμβρη, θα είναι ένα ηχηρό ΦΤΑΝΕΙ, ΩΣ ΕΔΩ στην πολιτική της κυβέρνησης που μας ζητά να προσαρμοστούμε σε συνθήκες ακρίβειας και ψύχους. Ένα ηχηρό ΟΧΙ στις φρούδες ελπίδες που καλλιεργούν ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ/ΚΙΝΑΛ για αναζήτηση λύσης στην κυβερνητική εναλλαγή.

 

Ένα μεγάλο ΦΤΑΝΕΙ στη διοίκηση της τράπεζας που νομίζει πως με το εφάπαξ ποσό που μας μοίρασε μπορεί να «ξεγελάσει την πείνα», όπως ακριβώς νομίζει και η κυβέρνηση πως με τα vouchers ξεγελάει το λαό με τα «καθρεφτάκια των ιθαγενών». Αποτελεί αντιδραστική τομή το γεγονός ότι όλες οι συμβάσεις που υπογράφτηκαν στον κλάδο δεν περιέχουν ούτε καν τον όρο αύξηση, αλλά μόνο εφάπαξ παροχές…

 

Ένα μεγάλο STOP στη συνεχιζόμενη πίεση και εντατικοποίηση στην καθημερινότητά μας στους χώρους δουλειάς. Στην εντεινόμενη πίεση για στόχους, για πωλήσεις τραπεζοασφαλιστικών προϊόντων σε όλους τους πελάτες, ανεξάρτητα αν έχουν ή όχι τα προς το ζην, κυριολεκτικά.

 

Για να βάλουμε ένα ΤΕΛΟΣ στις δραστικές μειώσεις οργανικών θέσεων (βλέπε chief tellers, προϊστάμενοι business banking), συνεπακόλουθο της τεράστιας συρρίκνωσης του δικτύου, που έχουν άμεση επίδραση στο πορτοφόλι όλων μας, που δεν ξέρουμε από τη μια μέρα στην άλλη που θα βρεθούμε, που είμαστε αντιμέτωποι καθημερινά με απειλές και λεκτικές αντιπαραθέσεις με τους πελάτες, που η ίδια η πολιτική της τράπεζας είναι αυτή που τους ωθεί σε ακραίες συμπεριφορές απέναντί μας.

 

Για να σταματήσει η καταστρατήγηση του ωραρίου μας και οι απλήρωτες ώρες εργασίας και με τις «ευχές» της ψηφιακής κάρτας. Για να μη μετακυλύεται το κόστος της τηλεργασίας σε μας τους εργαζόμενους, για να κερδίζουν οι εργοδότες το ρεύμα και της θέρμανση.

 

Να διεκδικήσουμε συλλογική σύμβαση και στο χώρο της ΕΤΕ που να ανταποκρίνεται στις πραγματικές μας ανάγκες. Να απαιτήσουμε ο ΣΥΕΤΕ να επαναδιαπραγματευτεί την επιχειρησιακή σύμβαση που υπέγραψε πριν λίγους μήνες, αφού αποδείχτηκε πολύ λίγη για τις ανάγκες των εργαζομένων και των οικογενειών μας.

Όλοι στη Γενική Συνέλευση το Σάββατο 5 Νοέμβρη

Όλοι στην απεργιακή κινητοποίηση των συνδικάτων στις 9 Νοέμβρη

Στην Αθήνα η συγκέντρωση στις 10.30πμ στα Προπύλαια