ΑΠΕΡΓΙΑ 9 ΝΟΕΜΒΡΗ

ΕΝΙΑΙΑ


ΔΕΝ ΠΡΟΣΑΡΜΟΖΟΜΑΣΤΕ – ΔΕ ΣΥΜΒΙΒΑΖΟΜΑΣΤΕ ΜΕ ΤΗ ΒΑΡΥΧΕΙΜΩΝΙΑ ΠΟΥ ΜΑΣ ΕΤΟΙΜΑΖΟΥΝ

ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ ΣΤΙΣ 9 ΝΟΕΜΒΡΗ ΓΙΑ ΖΩΗ ΚΑΙ ΔΟΥΛΕΙΑ ΜΕ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ

                                                                                                                                                                22/9/2022

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι,                                                                                                  

Καλούμε όλους τους εργαζόμενους στην Εθνική Τράπεζα να συμμετέχουμε μαζικά, δυναμικά, αγωνιστικά στην πανελλαδική, πανεργατική απεργία της 9η Νοέμβρη για να επιστρέψουμε σε εργοδότες και Κυβέρνηση τη βαρυχειμωνιά που μας τάζουν. ΔΕ ΘΑ ΕΠΙΤΡΕΨΟΥΜΕ, εξαιτίας της ενεργειακής εξοικονόμησης, να μείνει κανένα σπίτι ούτε για μια ώρα χωρίς ρεύμα, χωρίς θέρμανση.

Καλούμε όλους τους εργαζόμενους να συμμετέχουν μαζικά στις συνελεύσεις στους χώρους δουλειάς με αφορμή τις εκλογές των ΕΑΚ που γίνονται αυτό το διάστημα, να συζητήσουν για την προετοιμασία της απεργίας, να πάρουν αγωνιστικές πρωτοβουλίες για την υπεράσπιση των εργασιακών μας δικαιωμάτων και τη διεύρυνση τους.

Καλούμε τον ΣΥΕΤΕ, στο ΔΣ της ερχόμενης Τετάρτης, να εντάξουμε την απεργιακή κινητοποίηση της 9ης Νοέμβρη σε ένα αγωνιστικό πλαίσιο διεκδίκησης. Να βάλουμε αγωνιστικό πρόγραμμα δράσης μπροστά στην προετοιμασία της με γενικές συνελεύσεις στους χώρους δουλειάς, στα καταστήματα και τις κεντρικές υπηρεσίες, με πολύμορφη δράση και πρωτοβουλίες για να φτάσουμε σε κάθε εργαζόμενο.

ü  Να διαδηλώσουμε για πραγματικές αυξήσεις στους μισθούς και όχι να λέμε «ευχαριστώ» για τα 700 ή 400 ευρώ που μας πετάει η Τράπεζα και έχουν ήδη εξανεμιστεί, έχουν ήδη καλύψει τις «τρύπες» και το δικαίωμα υπερανάληψής μας. Απαιτούμε συμπληρωματική επιχειρησιακή σύμβαση που να καλύπτει τις πραγματικές μας ανάγκες, καθώς αυτή που έχει υπογράψει ο ΣΥΕΤΕ με την Τράπεζα έχει ήδη ξεπεραστεί από τον πληθωρισμό και την ακρίβεια. Εξάλλου, η Τράπεζα μας «χρωστάει» τόσα «κουτάκια» που μας παρακρατούσε επί χρόνια!

ü  Να διεκδικήσουμε τώρα φθηνό ρεύμα και είδη πλατιάς κατανάλωσης  για όλους. Να βάλουμε ένα τέρμα στην ακρίβεια και τις συνεχείς ανατιμήσεις σε τρόφιμα, ρεύμα, καύσιμα. Να απαιτήσουμε να μας καλύψουν το 100% του κόστους της τηλεργασίας και της επιβάρυνσης των νοικοκυριών μας σε ρεύμα, internet, πετρέλαιο.

ü  Να μη διανοηθούν να πάρουν μέτρα γα εξοικονόμηση ενέργειας στους χώρους δουλειάς, βάζοντας συναδέλφους να κλείνουν τα κλιματιστικά και να ξεπαγιάζουν οι υπόλοιποι.

ü  Να μην επιτρέψουμε κανένα σπίτι να μείνει χωρίς ρεύμα, κανένα σπίτι να μην πέσει στα χέρια τραπεζιτών και funds. Δεν ξεγελιόμαστε από τις «φωνές» για εθνικοποίηση της Εθνικής Τράπεζας, όποιος και να έχει το πάνω χέρι, την ίδια πολιτική θα ασκεί. Θα χρηματοδοτεί τις μεγάλες επιχειρήσεις και επενδύσεις για την «ενεργειακή μετάβαση» σε βάρος του λαού και των τραπεζοϋπαλλήλων.

ü  Να αποκρούσουμε τις απειλές «με το γάντι» για παραμονή στο χώρο εργασίας, αφού έχουμε χτυπήσει την ψηφιακή κάρτα. Μόνο εμείς οι εργαζόμενοι μπορούμε να περιφρουρήσουμε το ωράριό μας.

ü  Να διατρανώσουμε ότι δεν μας αξίζει μια ζωή με vouchers, που ακόμα και αυτά δεν δίνονται σε όλους. Η πολιτική "λελογισμένων αυξήσεων" που ζητά η ηγεσία της ΓΣΕΕ δεν μπορεί να λύσει τα οξυμένα λαϊκά προβλήματα. Την ίδια στιγμή μάλιστα που προκλητικά «περισσεύουν» δισεκατομμύρια ευρώ από τον κρατικό προϋπολογισμό για να στηριχθούν πολεμικές επεμβάσεις.

ü  Να μην επιτρέψουμε καμία απόσχιση κλάδου στην ΕΤΕ. Απαιτούμε σταθερές εργασιακές σχέσεις για όλους τους εργαζόμενους με πλήρη εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα. Έξω τα δουλεμπορικά από την Τράπεζα.

Με αποφασιστικότητα, με μαχητικότητα και με γενικό απεργιακό ξεσηκωμό να γίνει η οργή μας δύναμη διεκδίκησης και ελπίδας. Οι μαζικοί αγώνες και μεγάλες απεργίες σε πολλές χώρες όπως στη Μεγάλη Βρετανία, στην Ολλανδία, στην Ισπανία, στη Γερμανία, στο Βέλγιο, στις ΗΠΑ κ.α., αλλά και στη χώρα μας (COSCO, ΛΑΡΚΟ, Λιπάσματα Καβάλας) δείχνουν πως το καζάνι βράζει. Αυτοί οι αγώνες είναι ελπιδοφόροι. Δείχνουν ότι η εργατική τάξη δεν είπε την τελευταία της λέξη και ότι ο λαός μπορεί και θα γράψει την δική του ιστορία.

ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΤΡΟΠΗ  της αντιλαϊκής πολιτικής που γεννά φτώχεια, πείνα, εκμετάλλευση και πολέμους, που αφήνει το λαό να ξεπαγιάζει για να ζεσταίνονται τα κέρδη των επιχειρηματικών ομίλων

 

ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΗ  ουσιαστικών αυξήσεων στους μισθούς και στις συντάξεις, για συλλογικές συμβάσεις που κατοχυρώνουν σταθερή δουλειά με δικαιώματα, για ρεύμα και βασικά αγαθά φτηνά για το λαό

 

ΟΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΣΤΗΝ ΕΘΝΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΚΑΙ ΘΑ ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΟΥΜΕ Ο,ΤΙ ΜΑΣ ΑΝΗΚΕΙ

ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΜΕ ΜΑΖΙΚΑ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ ΤΗΣ 9ΗΣ ΝΟΕΜΒΡΗ